teisipäev, 14. veebruar 2012

Mõned mu talvised tegemised

Mardilaadal sain kotitäie vahvat landseeri villa ja lubasin perenaisele selle koos oma lammaste villaga lõngaks kedrata. Lõpuks olengi siis mingi tulemuseni jõudnud. Siin on mõned näited lõngadest mida tegin. Kõigepealt kirju-mirju stiilis, mis mulle endale kõige rohkem meeldib- selline lustakas ja lõbus tegemine, ei ole kindlat tooni vaid lased nii kuidas kraasi alt tuleb.




...ja tumehall


Kuna päris puhast valget koeravilla oli suhteliselt vähe, jäid ka heledad lõngad pisut määrdundvalged.




Nüüd aga oma lambavilla lõngadest.
Pruune toone olen seni saanud kolm, seda siis kui sorteerisin erinevate lammaste eri tooni villad välja. igal peenvillalambal on siiski erinevat tooni kohti, ei ole terve villak ühtlaselt ühetooniline. Tõenäoliselt suure noppimise peale saaks neid toone veelgi, mitte just palju ühesugust lõnga, aga väikeseks aktsendiks või triibuks ikka. Ja muidugi saab ka veel segada teiste värvidega, aga käsikraasidel ei tule see nii ühtlane.



Selline on meie teiste lammaste villadest kedratud lõngade värvigamma, äärmised peenvillalamba lõngad, hallid toonid maalammaste omad.



Ja lõpetuseks midagi talvist ja meeleolukat nähtuna läbi poistetoa akna.


Mõnusat talve jätku kõigile!

6 kommentaari:

  1. Küll on ilus pilt sul blogi päises!
    Avar vaade teie karjamaadele on muidugi igal aastaajal kaunis.
    Lõngu ja nende toone kiidan ka :)

    VastaKustuta
  2. Mulle endale ka meeldis see pilt väga. Värav ja aed on küll meie jagu, aga maa ja mets seal taga juba naabrimehe omad. Avarust meiekandis jagub :)

    VastaKustuta
  3. Ja-jah, see on see naabrite poolne külg. Aga miljonivaate on ikka teie oma :)

    VastaKustuta
  4. Väga ilusad lõngad. Vaatan ja vardad hakkavad sügelema (näppudest rääkimata)! Armastan villast lõnga ja imetlen neid värve. Hindan kõrgelt seda, mida te teete.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Minul hakkavad villa peale näpud hirmsasti sügelema, muudkui tahaks erinevaid värve ja villu ketramisega katsetada. Kudumisega on natuke viletsamad lood, aga see ongi tore, et teised jälle teevad seda :) Jõudu ja tegemiserõõmu!

      Kustuta
    2. ...mina kaa - nii tahaks kohe hakata kuduma...
      Kl - kui Sulle, Merike, istub ketramine, ma tooks äkki oma villad (ka koera oma) Teile??? Minust ikka ei saanud asja... Äkki saab kaubale;) - kiiret poleks... Lihtsalt ma ise kolimas, aga ei tahaks neid villasid lasta raisku minna...
      Tervisi perele ka...

      Kustuta