kolmapäev, 28. juuli 2010

Selle suve tegijad!


Meie tublid maalambad läksid sellel suvel teisele ringile- miks jätta juhus kasutamata ja proovida, millised oleksid peenvilla poisi järeltulijad. Palun väga siin nad on! Valge preili ja must noormees. Sukanõel jättis meile veel pärandust- nüüdseks on üks valge poiss lisandunud ja kahtlustame veel kahte poegijat. Maalammas ikka jaksab, palavusest hoolimata.

Saage tuttavaks- preili Tralla. Isalt päritud lokid, lühike saba ja muidu väljanägemine, emalt tilbad lõua all ja sitkus, hiljem näeb kas ka paksem vill.

Teised tegijad on meie pere mehed.

Algul tundus, et hakkavad Noa laeva ehitama...



... aga siis tuli välja, et teevad hoone
4 in 1- küün-loomade varjualune-söödasõim-vaatetorn. Kui ükskord katus peal, riputame üles ka ilmarahvale näidata. Igatahes praegu tundub paljutõotav!















5 kommentaari:

  1. Ääretu põnevusega ootan selle maalamba ja peenvillaka ristandi sirgumist, palun seda kajastada :DDMul on karjas üks Kihnu utt, ragistan pead, mis teha,kas jätta ta põhikarja või müüa ta enda karjast välja.Kõike ei pea ju enda naha peal järgi proovima.

    VastaKustuta
  2. Mina tahaks küll ikka kõike enda peal proovida :), et kuidas on rootslase ja eestlase, rootslase ja gotlandlase , gotlandlase ja eestlase jne. järeltulijad. See on nii lõpmata põnev ja midagi põnevat peab elus ikka olema. Ise kah pisut segavereline! Meil nüüdseks viis uut ristandit- kolm poissi ja kaks tüdrukut.Viimane preili kah valge ja väga põnevalt karvaste jalgadega ja suure peaga. Eriti armas, sest kuuma ilmaga tuli emale sünnitusabi osutada ja peab nüüd silma peal hoidma, et kõik hästi läheks.

    VastaKustuta
  3. Arusaadav ,see katsetamine on põnev, eriti kui geneetikast midagi ei tea :DDD.Lihtsalt mul on juba mõningased katsetused selja taga ja tulemused on minu jaoks suhteliselt ettearvamatud.Hetkel on karjas gotlandi ja peenvillaka utetall, islandi ristandtall, Ülle juures gotlandi ja peenvillaka utetall.Maalamba ristandit veel pole...loodan saadan selliselt ristandilt suuremat kasvu ja viletsamat villa, kui peenvillakal-oleks parem vokiga kedrata.Kui aga maalamba kasv lööb üle, siis ei näe sellisel ristamisel mõtet.
    Hoian pöialt, et teil siis see emme kosuks kenasti.

    VastaKustuta
  4. OOO- katsetamine on hirmus põnev. Mina oma gotlandi peenvilla ristanditega eriti rahul pole. Ootasin paremat. Kuid ühe ute (valge -gotlandlase lokkidega) jätan karja ja ma usun, et järgmine põlvkond on parem kus domineerib peenvill. Nahad saab kindlasti suurepärased. Vill - nii ja naa. Puhtatõulised on paremad. Kuid katsetuste lõbu on ka midagi väärt :)

    VastaKustuta
  5. Käin ja vaatan, aga puha vanad uudised :))
    Kuidas maalamba ja peenvillaka ristand kasvab?Kumb vanematest domineerib?

    VastaKustuta