kolmapäev, 14. aprill 2010

On krookuste ja kasemahla aeg...


Aeg teha kevadrevisjoni ja võtta kokku talvekahjud-kasud.
Lammastega läks meil vahvalt. Talled kenasti käes. 35 lambahakatist, nende seas vaid üks surnultsündinud jäärapoiss. 23 tüdrukut ja 11 poissi - mustad, valged, pruunid, kirjud.
Ilmad on juba nii ilusad, et kuidagi ei raatsi villarahvast lauda juures kinni hoida. Mis sellest, et rohi alles pistab esimesi otsakesi maast välja, lasin siiski kasvõi ainult lõbu pärast nunnud karjamaale. Oh seda lusti ja rõõmu! Küll jõuab see rohigi tulla!


Peenvillalamba matriarhi erivärvilised kolmikud

Noormees jalavõruga

Kirju maalambatall

Pärjaga kaksikud


Mesilastega nii hästi ei läinud. Läbivaatus näitas, et seitsmest perest on kolm hukkunud, kaks nõrgad ja tõbised ning vaid kaks tunduvad endaga hästi hakkama saavat. Õnneks on lepad ja sarapuud juba õitsemas, samuti paiselehed. Igatahes on mummud usinasti korjel ja tarru lendavad rõõmsate kollaste õietolmu "pükstega" töölised. Ehk kosuvad ka need, kes kehvaks jäänud ning suvel saame enda ja sõprade rõõmuks ikka linnumagusat ka varuda.

Talvekasuks võib lugeda ka Lihula mõisas toimunud viltimiskursust, kus kuuel õhtul proovisime kätt nii nõel- kui märgviltimises. On kust edasi minna, kui võtted käes. Aitäh õpetaja Maarjale, andekatele kursuslastele ja muidugi korraldaja Varjele! Vahvaid ideid teile kõigile!

Algaja näpuharjutused

2 kommentaari:

  1. Tere!
    No küll on armsad lambatited!

    VastaKustuta
  2. Aitäh,on tõesti! Ja kui mõnus pehme vill veel sellel kirjul maalambatitel niitmisel ilmsiks tuli...

    VastaKustuta