teisipäev, 13. juuli 2010

Suur suvi on käes...











...ja mesimummud juba esimese linnumagusa proovimiseks kokku kogunud.



Kuigi palavus ei lase väljas pikalt toimetada, saab soojust villapesemise juures ära kasutada. Panen villad õhtul vanni likku ja lasen tünnid vett täis.( Vihmavee luksust ei saa praegu paraku endale lubada!) Ligunevad need villad seal siis järgmise õhtuni, mil tünnides vesi mõnusalt soojaks on läinud. Nüüd hea pesemine ette võtta. Panen ikka nõudepesuvahendit ka, nagu Liisi blogis kirjas, aga vett enam kuumemaks ei aja. Viimasesse loputusvette panen uue portsu villa likku- ja nii iga päev üks kotitäis. Kui veel ilusat ilma peab, saab mustad kotid tühjaks ja puhtad täis. Siit edasi teekond, kas villavabrikusse, oma vokile või huvilistele müügiks. Siinkohal tahangi mainida, et kui kellelgi on huvi pestud või pesemata villa, kraasitud villa või villalokkide vastu, võtke meiega ühendust.











5 kommentaari:

  1. Mina olen vaid Orto villašampooniga villa pesnud ja ei ole mingit vajadust tundnud, et peaks nõudepesuvahendit lisama...pigem on nõudepesu vahendiga väga kurb kogemus, kus selliset pestud villast sain tagasi väga vastiku kareda lõnga.Orto müüb muidu otse tehasest villašampooni ja hind on poole odavam, kui poest ostes.Oma kanister peab vaid olema :D
    Kus vabrikus Merike villad ketrab?

    VastaKustuta
  2. Ja nii armas, et oled mind oma blogi listi lisatud, kas võin ka Taatsi talu enda blogisse lisada?:D

    VastaKustuta
  3. Jah, eks katsetama peab igasugu variante,lõpuks selgub, mis kõige paremini töötab. Praegu polegi veel vabrikusse villa viinud,pesen vaikselt ja ketran jõudumööda, aga sügisene saak tuleb kindlasti kusagile viia. Proovin vist kõigepealt korra Süvahavvat ja siis jään ootama kuidas Maavillaste projekt edeneb, neile panen kõige suuremad lootused.
    Aga mis blogisse lisamisse puutub, siis ühte asja ajajad peavad ikka ühe pildi peale mahtuma :).Oma mugavus ka mängus-blogist on hea lihtne kohe teiste omadesse kiigata :)Muidugi võib mind enda omasse lisada!

    VastaKustuta
  4. Süwahavasse helistasin....ja ei oska mina arvata, millal nad oma tööd tehtud saavad ja teenustööd hakkavad pakkuma :DDKui küsisin peenvillase kohta, siis sain vastuseks, et ei nemad tea, peab katsetama, kas tuleb välja.Nimelt pidi neil pehme vill palliks minema.Mul seda peenvilla "katsetamiseks" liiga vähe.Viisin Kabalasse ja kui augustis lõngad käes, siis muljetan.Süvahawa hind on ka kõrgem.

    VastaKustuta
  5. Nõudepesuvahendil ja nõudepesuvahendil on vahe sees. Kardan, et need "ägedamad" nagu Fairy on aluselised ja muudavad villa pesemisel hapraks.

    VastaKustuta