teisipäev, 25. jaanuar 2011

Vill on võrratu!

Ketrasin viimastel päevadel natuke rohkem kui tavaliselt. On tulemas näitus Lihula valla käsitööliste tegemistest. Mõtlesin panna omalt poolt mõned käsitsi kedratud lõngad, mõttega näidata, kui palju erinevaid toone on võimalik saada naturaalsest lambavillast ilma seda värvimata.
Kuna aega polnud väga palju ja pestud villa samuti mitte väga suures valikus, sain maalamba lõnga viies erinevas toonis -valgest tumehallini. Kindlasti on siin veel mänguruumi küllaga, kui ainult asi käsile võtta ja erinevaid toone sorteerida.




Peenvillakatelt tulid pruunid ja kirjud toonid. Beezi sain segades omavahel valge ja pruuni peenvilla ning helepruuni tšau-tšau villa. Ise jäin tulemusega rahule ja tahan seda varianti rohkem katsetada. Kirjus lõngas on omavahel segatud pruun ja must peenvill valget annab malamuudi alusvill. Mõnus oli kedrata ka pruuni ja mustasegust tupsulõnga, kujutan ette, et sellest kootud sall võiks päris vahva tulla.




Üldse on tore kui saab kedrata mingil kindlal eesmärgil, siis hakkab fantaasia rohkem tööle ja suudad end ka paremini töö tarvis kokku võtta!
Pilt ei anna küll väga hästi tegelikkust edasi, aga mingit aimu ehk ikka. Tõenäoliselt ei ole valge taust kõige parem värvide esile tulekuks.
Ketrasin ka ühe eriti jämeda ja pehme peenvillalõnga poja mütsi tarvis. Näis, kas õnnestub sellest midagi vastuvõetavat kududa!

2 kommentaari:

  1. No ometi teilt ka postitus:))))))))))))Pidin juba küsima, et kas Taatsi talu om mattunud paksu lumekihi alla :))??
    Valge taust ei ole tõesti kõige parem, aga sellegipoolest...kena tumepruun ja chow nind malamuut ei paista küll lõngast välja, kuna ma neid mõlemaid olen teinud, siis oskan arvata niipalju küll, et mõnus lõng on :)
    Jaksu sinna tasasele läänemaale ja ärge blogi päris hooletusse jätke .)
    airi

    VastaKustuta
  2. Ma siin üksinda kirjutan, aga..

    ILUSAT NAISTEPÄEVA SULLE MERIKE!
    Airi

    VastaKustuta