laupäev, 9. veebruar 2013

Alpakast ja koeravillast

Sügisel sai Hea Villa Seltsiga üle mere käidud. Alustasime Muhumaast, kus käisime alpakasid kaemas. Hoolimata kehvast vihmasest ilmast, kaotasime oma südamed nendele imelistele villakandjatele ja raske oli meid sealt ära saada. Nii rahulikud ja sõbralikud olid nad, ja muidugi vill... iga villafriigi unistus.
Muidugi jäi see ilu neile selga, aga suur oli mu rõõm, kui Pilvelammaste juurde jõudes selgus, et nende müügiartiklite hulgas leidub ka kraasitud(kammitud?) alpakavilla. Ja oli neil seda kohe mitmes värvitoonis-naturaalsed toonid nagu meie lammastelgi. Valisin neist kolm, mis siis kodus oma lammaste värvi poolest kõige sarnasemat tooni villaga pooleks kraasisin ja ära ketrasin.Kedrata oli tõeliselt mõnus! Vill jooksis lausa ise vokile. Ja tulemuseks nüüd müts, sall ja käpikud. Sall oleks võinud küll pikem olla, aga seekord jäi lõnga niisuguseks jupiks.



Nüüdseks olen saanud proovida kedrata 7-8 erineva koeratõu villa. Vaieldamatu lemmik proovitutest on muidugi  samojeed, aga ka landseeri vill pole paha. Viimati ketrasin hispaania mastifit - on küll väga-väga lühike ja raskesti kedratav, aga midagi siiski välja tuli. Igatahes tellija oli rahul, sest lisaks on ju lõngal emotsionaalne väärtus- ikkagi oma lemmikute villast tehtud. Loodan, et kudumid, mis sellest lõngast tehtud ikka koos püsivad ja lõpmatult karva ajama ei jää.
Siin siis pilt tulemusest.




4 kommentaari:

  1. Igakord kui ma kuulen ja näen koerakarvadest lõngu, käib seest soe jutt läbi :) Kududa on seda küll hea... kuid midagi jääks nagu puudu... koer ja ketraja näiteks :D
    Igatahes edu ja jaksu teile. Ma ükspäev tulen ja vaatan kuidas see asi kõik käib :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tore sinust kuulda! Muidugi tule ja saad ketramise selgeks, siis veel koer muretseda (näiteks Samojeed :)) ja ongi kõik puudujäägid kõrvaldatud. Lambavilla saad meie käest.

      Kustuta
  2. Tere! Kas Teie käest oleks võimalik koeravillast lõnga osta? Oleks väga tänulik ! Kaie - cayee@hot.ee

    VastaKustuta