laupäev, 3. aprill 2010

Meist

Tere tulemast Uue-Taatsi tallu!
Tahame siin vahendada oma tegemisi ja toimetamisi.
Meie lugu selles talus algas 9aastat tagasi.
Algul oli see vaid koht, kus pere neli poega said vabalt palli mängida ja meie ise väikest aiamaad harida. Paari aasta pärast saime maja nii korda kõpitsetud, et kolisime päriselt sisse.
Siis hakkas meile tunduma, et 10ha talumaad, mis vaid aiamaale umbrohtu külvab, tuleks kuidagi kasutusse võtta. Ja kes oleks veel parem, kui lammas- lisaks maa korrashoidmisele pakub silmailu, annab villa, aiarammu ja leivakõrvast.
Nii tulidki meile Junn, Palli ja Kulla. Värvikad maalambad Saaremaalt- seda nii villa kui iseloomu mõttes.


Samal kevadel võtsime endile veel abilisi- tervelt 25 000. Abiks tolmeldamisel ja tõbedega võitlemisel.




Nüüd on mõlemad karjad (või sülemid) tublisti kasvanud ja muidu täiendust saanud. Juurde on tulnud ka kaks iseloomuga kitse ja lisaks maalammastele mõned rootsi peenvillalambad.

Peremehel käed-jalad lammaste toimetamise tööd täis. Perenaine jälle üritab villaga midagi ette võtta - kraasida, kedrata, viltida. Vahel küpsetame leiba, ja suvel, kui kitsepiima priilt käes, saab ka juustu ja jogurtit tehtud.

























2 kommentaari:

  1. Ega teil juhuslikult peenvilla ja maalamba ristandtallesid ei sündinud?
    Meil samuti peenvillakad, vahva lugeda, et teil ka!Kena kevadet soovides Airi.

    VastaKustuta
  2. Sündis ikka! Kõrval pildil on ristandtalletüdruk, lisaks on veel üks must ja üks valge jäärapoiss. Tunduvad olevat väga mõnusa villaga. Üldse väga vahvad-emalt hea külmakindlus ja tugevus, isalt lühike saba ja pehmust villale. Tore kuulda uutest blogi külastajatest! Päikest!

    VastaKustuta